Herning
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 22. marts 2023

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 22. marts 2023

DR1

05:30  

Landsbyhospitalet (51)
Landsbyhospitalet (51) Engelsk dramaserie fra 2006. (The Royal) Det er Jeff Goodwins sidste arbejdsdag på hospitalet, inden han rejser til Biafra, og han får rigeligt at se til. Der er bryllupsfest på byens gamle træmole, da molen torpederes af en fiskekutter. Den gamle mole bliver alvorligt beskadiget, og Jeff og hans kolleger må gennemføre en risikabel redningsaktion, inden hele molen styrter i havet.

06:20  

I vikingernes fodspor (3:6)
I vikingernes fodspor (3:6) Norsk rejseserie fra 2018. (Team Bachstad i Østerled) Hviderusland, der kaldes Europas sidste diktatur, viser sig fra sin bedste side, da Sirius går på grund midt i Dnepr. Alle gode kræfter trækker i bogstavelig forstand i den rigtige retning!

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Et af landets største pensionsselskaber, PensionDanmark, vil stå for at rive Forsvarets slidte og utidssvarende kaserner ned og opføre nye, som del af kommende forsvarsforlig.

07:10  

Horisont: Sexkøb i Allahs navn
Horisont: Sexkøb i Allahs navn En kvinde tipper et hold journalister om, at shiamuslimske imamer i Sverige vier kvinder, som købes for penge. De skal til gengæld stille sig seksuelt til rådighed for mændene. Ægteskabet kan vare fra et par måneder til få timer. Journalisterne starter en undersøgelse for at finde ud af, om fænomenet virkelig er udbredt i Sverige.

07:40  

Mig og min afro
Mig og min afro Svensk dokumentarserie fra 2020. (Mitt afro och jag) Afrohår er et ladet emne og symbol på meget mere end bare hår; Identitet, undertrykkelse, samhørighed og frem for alt stolthed. Her fortæller fire kvinder om personlige hår-oplevelser og deres forhold til deres eget afrohår.

08:20  

Aftenshowet
Aftenshowet Vi skal ikke italesætte folk med Downs syndrom og andre afvigelser som mennesker med fejl. Sådan lyder opfordringen fra en Natacha Øvre, der er mor til en datter med Downs. Skuespiller Caspar Phillipson slår et slag for at værne om det danske sprog. Private sundhedsforsikringer giver urimelige fordele, lyder kritikken fra læger og patienter. Aftenens vært er Mark Stokholm. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

07:20  

Deadline
Deadline Det er et autokratisk topmøde på allerøverste niveau - Vladimir Putin og Kinas leder Xi Jinping sidder i de her dage overfor hinanden i Moskva. Men hvor meget har de to ledere reelt til fælles, er de i stand til at udfordre den vestlige verdensorden og hvad betyder mødet for krigen i Ukraine? Issa Mahmoud Jeppesen spørger senioranalytiker Jacob Kaarsbo fra Tænketanken Europa og Andreas Bøje Forsby, der forsker i kinesisk udenrigspolitik på DIIS.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib - er ret sur
Hunden Ib - er ret sur

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (9)
Rosa fra Rouladegade II (9) Julies mormor er god til at bage. Hun bager boller og kager til dem hun godt kan lide - også til ænderne nede ved søen. Nu synes Julie det er på tide, at der er nogen der bager en kage til mormor. Hun beder derfor Rosa om bagehjælp og sammen tager de på hemmelig kagemission, for at udspionere mormor og finde ud af, hvad hun godt kan lide. Uheldigvis kommer mormor hjem midt i det hele og de må være helt stille og liste, hvis de ikke skal blive opdaget. For så ville det jo ikke være en overraskelse.

06:00  

Luk op Luk i - FORELSKET
Luk op Luk i - FORELSKET Har Thomas fået feber? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være forelsket.

06:20  

Ernest & Celestine (22)
Ernest & Celestine (22)

06:30  

Sarah og And (31)
Sarah og And (31)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på maskintur (2)
Motor Mille på maskintur (2) Motor Mille elsker at køre i store maskiner. Men hun har aldrig lært at køre en vaske ægte Monster Truck. Det skal vise sig ikke at være det nemmeste, så Motor Mille er nødt til at lære, hvordan man kører sådan en krabat og øve sig.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (9)
Onkel Rejes sørøvershow II (9) Dr. John har kidnappet Vegas ven Dimitri for at koge ham om til ansigtscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Onkel Rejes sure sokker, vinger med hjælpemotor og en tur til Den anden dimension. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (57)
Vidundervovsen Vaffel (57)

08:30  

Det store Ramasjang Mysterie (3)
Det store Ramasjang Mysterie (3) My og Frede følger sporet til Rynkebo Plejehjem. Her møder de Fru Pudderkvast, som nu er blevet beboer på plejehjemmet. Alt imens forsøger Hanne at skaffe Kristian af vejen. Vil det lykkes for hende?

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:10  

Husdrømme (1:8)
Husdrømme (1:8) Svensk livsstilsserie. Tredje sæson i serien, hvor selv de vildeste boligdrømme skal gøres til virkelighed. Værterne Pernilla Månsson Colt og arkitekt Gert Wingårdh besøger nogle af de familier, vi tidligere har mødt. Hvordan er det siden gået dem? Blev deres drømmehus præcis, som de havde håbet - og er de blevet helt færdige?

DR2
TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Kan strandtudsen snige sig væk fra mågerne?
Vilde vidunderlige dyr: Kan strandtudsen snige sig væk fra mågerne? En han-strandtudse sniger sig forbi en flok sultne måger, nærmest som en slags hemmelig agent. For hvis han bliver opdaget, bliver han spist. Men slipper strandtudsen forbi mågerne, så kan han komme ned til vandhullet og måske finde en hun-strandtudse, som han kan få små haletudser med.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort
Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort Den sorte havemyre er nærmest en slags landmand. For ligesom landmanden passer køer, så passer myren sine bladlus. Myren spiser nemlig bladlusenes lort, som smager sødt og kaldes honningdug. Men der er mange mariehøner i haven, som vil spise bladlusene. Så myren må jage dem væk, hvis den skal få fred til at passe sine bladlus.

09:20  

Sød, nuttet og i fare - Den ensomme påfugl (7)
Sød, nuttet og i fare - Den ensomme påfugl (7) I et sommerhuskvarter går en påfuglehun rundt og irriterer beboerne. Asbjørn og David er bange for at påfuglen vil blive skræmt væk, og de synes det er synd at den er alene og ensom. Så de forsøger at finde fuglens ejer. Men ingen henvender sig, så måske er der ingen ejer. Drengene vil gerne hjælpe fuglen, så de prøver at finde et nyt hjem til den - måske et sted, hvor hun kan få en mage.

09:30  

MikroMakkerne | Tangnålen
MikroMakkerne | Tangnålen

09:36  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:41  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:46  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mange dinosaurer havde veludviklede hjerner. Det kunne være alt fra supersyn til super god til at lugte.

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:09  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (13)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (13) Ørle Per drøner rundt og rundt på en racerbane i racerbil, indtil han næsten dør af køresyge. Onkel Reje og Brille har besluttet sig for at bestige Mount Everest. På toppen møder de Den Afskyelige Snemand, så de stikker af og får sig en gevaldig kælketur hele vejen ned af bjerget. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

10:25  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr (4) - Hyænen
Sebastian og Afrikas vildeste dyr (4) - Hyænen Den er plettet, har et af verdens stærkeste bid og er forhadt af både mennesker og dyr. I dag skal Sebastian forsøge at finde et af Afrikas mest afskyede dyr - den plettede hyæne.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at dræbersnegle er farlige? Ta' med Lille Nørd på skovtur og se, om det lykkes Anders at få sneglene til at æde hans salat.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (6)
Onkel Rejes Sørøvershow (6) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Vega, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne træben, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også de Sure Sokker og se om Vega og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian I sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2014 (6)
Bonderøven 2014 (6) Frank gør bistaderne klar - bierne skal ha' plads til al den pollen, de slæber hjem. Den gamle cement-tromle får nye trælejer, så Frank og hesten Solvej kan tromle markerne omkring Kastaniegården. Franks bulede stålbeholder skal rettes ud; spørgsmålet er, om det kan gøres med vandtryk? Sendt første gang 20.02.14

12:45  

Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10)
Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10) Sæson 4 (2013). Efteråret er over os, og Jørgen og Nikolaj er taget nordpå til et svensk skovområde. Her er masser af fred og ro, og det er faktisk helt essentielt, når man er på jagt efter så stort et dyr som elgen. At skyde sådan én, kræver koncentration, præcision og frem for alt ro i kroppen og ikke mindst fra kokken... En ro man måske kan opnå gennem yoga!! Sendt første gang 11.12.13

13:25  

Blandt Thailands vilde dyr (1:2)
Blandt Thailands vilde dyr (1:2) Britisk naturserie fra 2020. (Thailand's Wild Side) I tågede regnskove, frugtbare vådområder og travle byer kæmper Thailands vilde dyr en evig dødbringende kamp for at finde bytte eller undgå at blive en andens middag. Deres overlevelse afhænger af deres kløgt, list og opfindsomhed - og taberne betaler den ultimative pris.

14:10  

Hammerslag 2021 - Fejø med frugthave
Hammerslag 2021 - Fejø med frugthave Hammerslag er sejlet en tur til den lille ø Fejø. Her emmer af sommerstemning og frugttræer så langt øjet rækker. Vært, Tina Müller, har inviteret Kristine Virén og Lars Lyng sammen med Jacob Carlsson og Lena Schmüser til frugtøen nord for Lolland. Her skal de først gætte prisen på et charmerende hus beliggende på øens hovedgade. Til sidst lægger de vejen forbi en skøn bolig med 84 frugttræer i baghaven og en unik udsigt over Smålandsfarvandet.

14:40  

Kender Du Typen? 2018 - Med bøger og blod
Kender Du Typen? 2018 - Med bøger og blod Denne gang besøger Kender Du Typen? en kvinde, som klipper sit eget hår, fordi frisøren altid klipper for meget af. Og så er hun ved at restaurere en gammel villa tilbage til fordums stolthed. Hvem er det, som er flyttet til Jylland, fordi hun mødte en mand, som havde det samme stel som hende selv? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup deducere. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Jagten på kærlighedssvindleren (3:4)
Jagten på kærlighedssvindleren (3:4) Alle de kvinder, Richard Scott Smith har snydt, beslutter sig for at sætte en stopper for hans svindelnumre. Nu har de fået et tip om, at han gemmer sig i Knoxville i Tennessee, hvor flere personer fra plattenslagerens fortid giver sig til kende. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Love Fraud)

12:50  

Mig og 70'erne (3:4)
Mig og 70'erne (3:4) I fire afsnit tager vi på en nostalgisk rejse til 70'erne, når vi sammen med en række kendte danskere spoler tiden tilbage til det årti, hvor de gik fra teenager til voksen. Det årti, hvor de købte den første plade og tunede knallerten, inden de drønede af sted mod det første kys og den første kæreste. I dette afsnit dykker vi ned i ferien og fritiden i 70'erne. Hvad fik man tiden til at gå med, når man kom hjem fra skole, og hvor gik familiens ferier hen i et årti, hvor charterferien tager fart? Og hvorfor var det lige at de lækre drenge hakkede, borede og tunede deres knallerter - og at mærket på knallerten bestemt ikke var lige meget?

13:20  

Nordamerika med Simon Reeve - Californiens kyst
Nordamerika med Simon Reeve - Californiens kyst Britisk dokumentar fra 2019. (North America With Simon Reeve) Simon Reeve fortsætter sin tur gennem Nord- og Sydamerika. Denne gang rejser han gennem Californien, hvor afstandene er enorme og kontrasterne ligeså. Her klatrer han i nogle af verdens højeste og ældste træer - rødtræerne, får indblik i områdets altødelæggende skovbrande og oplever livet som illegal landarbejder. Og i Los Angeles følger han gadelægerne, når de forsøger at hjælpe byens 45.000 hjemløse.

14:20  

Kærlighed til kanaler VII (2:4)
Kærlighed til kanaler VII (2:4) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Great Canal Journeys) De to landkrabber Sheila og Gyles fortsætter deres sejlereventyr på floden Lee Navigation, som i århundreder har bragt varer ned gennem East End til London-dokken. De har stadig meget at lære, men tackler deres første manuelle lås og nogle skræmmende snævre sving med deres lange kanalbåd.

TVR

12:00  

Vilde venner II (5)
Vilde venner II (5) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Gorm og Ella, der har vagten i klubhuset. Dyrlægen kommer på besøg og undersøger to hjemløse ildere, og Ingrid skal have hjælp til at indfange og sætte en stor flok svaner fri. Og så skal Vilde Venner redde to kaniner, der har forvildet sig ud i trafikken.

12:20  

Luk op Luk i - TRØST
Luk op Luk i - TRØST Jakobs gode veninde er flyttet, og han er ret ked af det. Han vil egentlig helst bare være alene. Thomas gør alt hvad han kan for at muntre Jakob op. Han pynter op til fest, inviterer et kor og finder Jakobs yndlings-slik frem. Men Jakob vil ikke have noget af det. Han vil bare være trist. Thomas bliver vred over, at han ikke kan få lov til at hjælpe Jakob, men det viser sig, at det, Jakob egentlig har brug for, er en ven, der lytter.

12:35  

Ramajetterne II (2)
Ramajetterne II (2) Ramasjang Lufthavn er på den anden ende. Finn Falk har mistet både sine kræfter og troen på sig selv. De årlige mesterskaber i kuffertløft er i fare, men vennerne har en plan.

12:56  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John elsker at køre bus, men det gør dilleren desværre også. Den ser sit snit til at styre bussen, og snart er hele byen viklet ind i Johns diller.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. Dagens løb lugter af benzin, når Formel 1 skal køre imod Mekanikerne. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen i Horsens Statsfængsel og - ikke mindst - tre gange rundt på den opgraderede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

13:30  

Heino fikser alt - Svømningen (10)
Heino fikser alt - Svømningen (10) Hannibal kan ikke svømme, så svømmelæreren Heino kommer til undsætning. Men da Heino ankommer, har Hannibal ingen svømmepøl til at øve i. Det må Heino jo så gøre noget ved ...

13:40  

Monster Buster
Monster Buster Magnus er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster med grønt og slimet tøj, der gør ham bange i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Mille og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19) Sprinter synes, det er synd for Leo, at hun er så lille. Der er jo ikke noget super i at være lille - tværtimod. Han vil derfor hjælpe hende og har opfundet en maskine, der kan lave om på tings størrelse! Leo har det dog helt fint med at være lille... Sprinter kunne faktisk lære noget af, at se tingene fra et andet perspektiv.

14:01  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20) Da Leo forsvinder, må Basker hjælpe Sprinter med at finde hende. Alle spor peger på Cleopatra, men hun vil ikke indrømme noget. Men snart er Basker også forsvundet! Flere forsvinder, og Sprinter indser, at Cleopatra bruger udelukkelsesmetoden for at få fat i ham. Der er kun én ting at gøre - han må lade sig fange, så han kan frigøre alle de andre.

14:05  

Oda Omvendt (7)
Oda Omvendt (7) Samira elsker at lave sjov og spille teater. Det bryder Balder sig ikke om, og han indfører derfor forbud mod at grine på Sort Stue. Imens tester Oda Omvendt sin omvendt-zapper, og det lader til, at den virker igen. Hvordan går det, når hun zapper Samiras forældre? Vil Samira nogensinde få lov til at spille teater og lave sjov igen?

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (11)
Onkel Rejes sørøvershow II (11) Dr. John har kidnappet Sigurds ven Theordor for at koge ham om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et stinkdyrs stinkkirtel, General Igor Stravandski og ægte zombier i spøgelsestoget i det nedlagte tivoli på Erik Påskeøen. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille på maskintur (1)
Motor Mille på maskintur (1) Motor Mille hedder ikke Motor Mille for ingenting. Hun elsker nemlig at køre store maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun også kan køre en brandbil, og hun må svare 'nej', skynder hun sig ud for at lære det. Hvordan styrer man egentlig kranen? Og hvordan slukker man en ildebrand?

14:45  

TV AVISEN for dyr - Uenige om alt? (9)
TV AVISEN for dyr - Uenige om alt? (9) En alpaka, der hedder Fernando, prøver at slå verdensrekorden i at fortælle flest vittigheder om dyr. Spørgsmålet er om han klarer det? Reporteren Stefan besøger en flok kaniner og marsvin, der har problemer med at bo tæt sammen. De er nemlig uenige om alt. Men kan man virkelig være uenige om alt? Det vil Stefan finde ud af. Og så er der fundet endnu en deltager til Dyrenes MGP, nemlig aben Kofi, der stiller op med sin egen sang "Jeg aber efter mig selv".

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Spinosaurus havde et stort ryg sejl til at imponere eller skræmme. Spinosaurus er den eneste dinosaur, der menes at have levet både på land og i vand.

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Forskellige dinosaurer havde forskellige slags tænder. Nogle var stumpe andre skarpe. Den mest skræmmende mund af dem alle tilhørte ikke en dinosaur. Men til et havkrybdyr. Som? Ja, for at finde ud af det og meget mere fakta, bliver du nødt til at se Dinolaboratoriet!

DR1

15:25  

Mord med miss Fisher (3)
Mord med miss Fisher (3) Australsk krimiserie fra 2012. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Phryne tager fri for at danse natten væk på byens hotteste natklub. Men døden danser med, og snart må den unge kvinde igen i arbejdstøjet for at opklare et mystisk mord.

16:15  

Mord med miss Fisher (4)
Mord med miss Fisher (4) Australsk krimiserie fra 2012. (Miss Fisher's Murder Mysteries) Phryne Fisher holder en ung mand i sine arme. Desværre er det ikke en forførelsesscene. Den unge mand med den blå tatovering er nemlig blevet myrdet. Phryne lover sig selv at finde gerningsmanden. Hun er ikke klar over, hvor meget hun må gå igennem for at kunne holde sit løfte.

17:15  

Landsbyhospitalet (52)
Landsbyhospitalet (52) Engelsk dramaserie fra 2007. (The Royal) Lægerne og patienterne på det lille hospital The Royal i 60'ernes Nordengland er tilbage. Dr. Weatherill beslutter sig for at begynde at arbejde igen, efter hun er blevet mor. Dr. Goodwin er rejst til det krigshærgede Biafra i Afrika. Her giver han en døende kvinde et løfte. Men kan han holde det?

DR2

15:10  

Kærlighed til kanaler VII (3:4)
Kærlighed til kanaler VII (3:4) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Great Canal Journeys) Det bliver endnu sværere, når Sheila og Gyles denne gang skal navigere på Caldon og Trent & Mersey Canal. Turen går gennem The Potteries og byen Stoke-on-Trent i Staffordshire, der er kendt for sin porcelæns- og keramikindustri. Men det er ikke nemt at styre en 20 meter lang kanalbåd gennem smalle og snoede vandveje. Slet ikke, når man er nybegynder.

16:00  

Historiequizzen: Dus med Dyrene
Historiequizzen: Dus med Dyrene Hvad hed Hitlers hund? Hvilken konge red til sejr på hesten Perle, og hvorfor var det ikke godt have pels og poter i Hundedagene i 1700-tallet? Ulrik Langen er vært for Historiequizzen, der sender fra Frilandsmuseet.

16:30  

Historiequizzen: Byens Lys
Historiequizzen: Byens Lys I 1857 gik Københavnerne bag lygtetænderen og råbte HURRA!, da gaslygterne blev tændt. Hør om hvordan lyset i gaderne påvirkede byens liv, når 4 historikere quizzer på Københavns Museum. Vært Ulrik Langen.

17:30  

Mig og 80'erne (3:4)
Mig og 80'erne (3:4) "Fritid" Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner op for deres private fotoalbum fra 80'erne; årtiet hvor de gik fra børn til voksne. Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de lejer deres første moviebox med vennerne og hvor frygten for AIDS ånder dem i nakken. For nogen var 80'erne en dyster tid, for andre ren eurofori hvor det blev tilladt at dyrke sig selv. Camilla Gohs Miehe-Renard: "Vi troede, at vi var perfekte. Vi skulle bare tage hvad vi ville have". Dyrkelsen af individet kommer også til at afspejle sig i fritidslivet hvor, de gamle holdsport bliver byttet ud med fitness centre med arobichold, for nu handler det først og fremmest om at se godt ud.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder en øm dino + Vovserne redder triceratops' følgesvende

17:00  

Motor Mille på maskintur (6)
Motor Mille på maskintur (6) Motor Mille elsker store maskiner. Også dem der kan flyve. Men hun er nødt til at indrømme overfor gadens børn, at hun aldrig har lært at flyve en helkopter. Så hun aftaler med dem at lære det på en dag, så hun kan leve op til sit navn. Men hvordan får man egentlig en helikopter op i luften? Og hvordan styrer man den?

17:15  

Onkel Rejes Heavyband (12)
Onkel Rejes Heavyband (12) Det er blevet dagen for det store Heavy-MGP show, men Onkel Reje har forladt bandet og er flyttet ind i en papkasse på havnen. Brille og Krølle vil have ham med i bandet igen, så de kan vinde Heavy-MGP og blive rige og berømte, men kan Onkel Rejes Heavyband nå frem til tiden, når Reje har solgt sin motorcykel? Og kan de overhovedet vinde over Kranieknuserne?

17:30  

Spookys
Spookys

17:55  

John Dillermand (15)
John Dillermand (15) Oldemor vil vinde årets pølsekonkurrence, og John skal hjælpe hende med at udspionere konkurrenten og få den gode opskrift med dilleren. Det går galt, og John får lavet nogen mærkelige pølser.

DR1

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med visne planter og ridser i lakken
Kender Du Typen? - Med visne planter og ridser i lakken Hvem er det, der tager 10 armbøjninger hver dag for at få en maskulin brystkasse? Som føler sig fin, når han river en parmesan og som har skabet fyldt med vand i tilfælde af en nødsituation? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, der har boet på Nørrebro i København de sidste 4 år, selvom han drømmer om noget helt andet. Vært: Tobias Hansen

20:30  

Kunsten at være Josephine Skriver: Hold kæft og se pæn ud
Kunsten at være Josephine Skriver: Hold kæft og se pæn ud Josephine er i Danmark for at blive lanceret som NGO-ambassadør med fokus på kvinders rettigheder. Her skal hun igennem mediemøllen og forsvare sit ønske om at bruge sin platform til en ny sag, hun ikke har samme naturlige indgang til som LBGT+ sagen. Kritikken ligger på lur og Josephine må igen forsvare hvorfor hun ikke nøjes med at "holde kæft og være smuk". Et nyt kæmpestort brandsamarbejde er i gang, men da Rusland invaderer Ukraine, må Josephine for alvor tage stilling til sine værdier. Hvad er vigtigst: Penge eller moral?

DR2

18:00  

Vejen er lang - Kvinde kend din krop (3:4)
Vejen er lang - Kvinde kend din krop (3:4) Rødstrømperne kaster ny energi ind i kampen for vedtagelsen af loven om fri abort. Sideløbende bygger de en sliske på Nørreport station i protest mod manglende elevatorer. Barnevogne skal man selv slæbe op og ned af trapperne. Da en kvindegruppe skriver 'Kvinde Kend Din Krop', er en øjeblikkelig klassiker født. Men børn & arbejde - var dengang som nu en varm kartoffel. Til nutidens brogede billede hører også queer feministerne med deres nye syn på krop & køn. Og hvordan har nydanske kvinder det med møddommen? Instruktør: Mette Knudsen Sendt første gang 21.09.2016

18:30  

Besat af USA - 80erne
Besat af USA - 80erne Hvad enten det gælder storpolitik, fikse dansetrin, nye modediller eller teknologi har vi danskere igennem mange årtier vendt et fascineret blik vestover. Vi kommer i kontakt med USA dagligt og det er blevet en naturlig del af vores liv, at skulle forholde os til Amerika. Her i præsidentvalgåret fortæller vi historien om vores storebror/lillebror forhold som er gået op og ned, men som aldrig er ligegyldigt eller kedeligt. I 1980'erne synes amerikanerne, at Danmark kører lidt på frihjul når det gælder forsvaret af den frie verden. Men den helt almindelige dansker knuselsker stadig alle de mange spændende input fra USA, hvor man nu danser ved at snurre rundt på hovedet og spiser på restaurant uden kniv og gaffel. Sendt første gang 25.03.2020

19:15  

USA's vilde madkampe (8:16) Iskolde imperier
USA's vilde madkampe (8:16) Iskolde imperier Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) San Francisco, 1905. Vinteren er usædvanlig kold, og den 11-årige Frank Epperson glemmer sit saftevand og rørepind på verandaen. Han har ved et uheld opfundet en ispind, som han kalder en Popsicle. Den bliver grundlaget for et is-imperium, men i 1921 opfinder Harry Burt en ispind dyppet i chokolade. Da de to mænd får patent på denne samme opfindelse, kommer kampen til at ødelægge den ene og styrke den andens formue.

20:00  

Det stockholmske blodbad - kampen om tronen (2:2)
Det stockholmske blodbad - kampen om tronen (2:2) Svensk dokumentarserie fra 2020. Det lykkes den danske kong Christian II at erobre Stockholm. Sveriges mægtigste familier samles for at deltage i kroningen af Christian som konge af Sverige. Men festlighederne bliver pludselig afløst af massehenrettelser. Det stockholmske blodbad er et faktum. To historikere afslører intrigespillet bag blodbadet. Er Christian II den eneste skyldige, eller findes der andre gerningsmænd?

TVR

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da Prinsesse Ranedyr har hugget en rustplettet kat, kommer Petronix-redderne til hjælp. Men deres opgave bliver gjort lidt besværlig af, at Mads og Emma har byttet kæledyr.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant VIII (6)
Svampebob Firkant VIII (6) Sur-sød blæksprutte + Den stirrende kunstner

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Bedst og Bedster opdager, at Vrissen Buks tidligere har været en del af en kendt trylle-duo "Skrige Skjorte og Hokus Buksus". Desværre opstod der kunstneriske uenigheder for mange år siden og duoen har ikke talt sammen siden. Tvillingerne beslutter sig for at lave en hyldestforestilling, men kan de udføre det berømte frugtsaft-trick, der er i top tre over de mest vanvittige og farlige illusioner i verden?

19:35  

Vilde Kræ I
Vilde Kræ I

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Den grønne optur - i USA: Fra benzindrøn til fremtids-truck
Den grønne optur - i USA: Fra benzindrøn til fremtids-truck Amerikanerne elsker deres biler! Bilen er det ultimative symbol på frihed og muligheden for at køre hen hvor man vil. Men transportsektoren står samtidig for den største udledning af CO2 i USA. Anna og Thøger undersøger hvad der skal til, for at få amerikanerne til at udskifte deres benzinbiler med en el-bil. Og så tager de til USA's varmeste by for at afprøve den ultimative fremtidsløsning; en selvkørende delebil.

22:00  

Beck: Spor i mørket
Beck: Spor i mørket Svensk krimi fra 1998. (Beck - Spår i mörker) En nyforelsket Martin Beck pakker champagne til skituren med sin kæreste, kriminalinspektør Lena Klingström. Men parrets ferie afbrydes brat, da et mareridt starter under Stockholm. På en øde tunnelbanestation slukkes lyset. En kvindes skrig forstummer, og snart myrdes endnu en passager under lignende omstændigheder. Storbyen er på randen af panik, og Beck får ordre på at finde morderen, inden han slår til igen. Martin Beck: Peter Haber. Gunvald Larsson: Mikael Persbrandt. Lena Klingström: Stina Rautelin. Instruktion: Morten Arnfred.

23:25  

Gift ved første blik USA XI (10:21)
Gift ved første blik USA XI (10:21) De fem par har været gift i to uger. De er flyttet sammen og er ved at tilpasse sig en hverdag som mand og kone. Nu søger de råd og støtte fra deres venner og familier, som de ikke har set siden, de giftede sig med en komplet fremmed.

DR2

21:00  

Gåden om Odin: Hjelmens magt
Gåden om Odin: Hjelmens magt Danmarks fortid er præget af brutalitet og dystre religiøse ritualer. Historiker Cecilie Nielsen søger efter Odins tilbedere i både Norge, Sverige og England, og dér bliver hun ledt på sporet af en helt særlig hjelm. En hjelm, der måske gør Odin meget mere virkelig, end hun troede.

21:30  

Rejsen til Amerika - de danske udvandrere (2:3)
Rejsen til Amerika - de danske udvandrere (2:3) Andet afsnit af Rejsen til Amerika følger den store udvandringsbølge fra Danmark. Ny teknologi og masser af gratis jord lokkede titusindvis af danskere afsted. Men lykken kom ikke uden hårdt slid.

22:25  

Slavenation Danmark (3:3)
Slavenation Danmark (3:3) Dansk historieserie fra 2017 Der er dele af Danmarkshistorien, som vi helst vil glemme. Mørke kapitler fyldt med ekstrem menneskelig lidelse og skabelsen af enorm rigdom. I det her program undersøger vært Cecilie Nielsen, hvordan Danmark nødtvunget skilte sig af med både slaveriet og kolonierne i Vestindien. Sendt første gang 29.11.2017

22:55  

Krigens kolde ansigt (3:3)
Krigens kolde ansigt (3:3) Finsk dokumentarserie fra 2022. (Sodan kylmät kasvot) Den langvarige Ukrainekrig har ødelagt Ruslands forhold til naboerne og hele Europa. En stor del af Ukraine ligger i ruiner. At genopbygge landet er et enormt projekt, som koster milliarder. Krigen har også kølnet forholdet mellem Finland og Rusland. Seriens sidste afsnit skildrer de fysiske og psykiske spor, som krigen har efterladt, samt det frosne forhold mellem naboerne Finland og Rusland.

23:50  

Ondskaben i os II (5:6)
Ondskaben i os II (5:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Devil You Know: New Age Alien Agenda) Barbara er blevet stillet for retten. Samtidig prøver Sherry at bruge mordet på Steve til at få flere tilhængere. En ekspert i skydevåben og ballistik viser, hvordan Steve muligvis kan have skudt sig selv.

TVR
DR1

00:45  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om Demens - Det nationale demenssymbol, Depression - så bør man søge hjælp og Spar på energien.

00:50  

Mord med miss Fisher (1)
Mord med miss Fisher (1) Australsk krimiserie fra 2012. (Miss Fisher's Murder Mysteries) I 1928 vender den glamourøse Phryne Fisher hjem til Melbourne efter mange år i udlandet. Den unge kvinde er dårligt stået af båden, før hun drages ind i en række mystiske sager. En ægtemand er blevet forgivet, en forbryderring smugler narko, og en kvaksalver foretager illegale aborter. Politiet er ikke i nærheden af at opklare de mange sager, men heldigvis er Phryne ligeså handlekraftig, som hun er skarpsindig, og hun beslutter sig for selv at tage affære.

01:45  

Taggart: Omgivet af svig (3:3)
Taggart: Omgivet af svig (3:3) Skotsk krimiserie fra 1992. (Taggart: Ring of Deceit) Maurice Newman viser sig at være et blindspor, og mordet på Jamie O'Hara sender pludselig efterforskningen i en hel anden retning. Taggart og McVitie beslutter i desperation at iværksætte en stor lokkedueoperation. Jim Taggart: Mark McManus. Mike Jardine: James Macpherson. Jacie Reid: Blythe Duff. Manuskript: Glenn Chandler. Instruktion. Mike Vardy.

02:40  

Antikkrejlerne XVII (21)
Antikkrejlerne XVII (21) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

02:40  

Antikkrejlerne XVII (20)
Antikkrejlerne XVII (20) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:25  

Hvis vægge kunne tale VIII (3:6)
Hvis vægge kunne tale VIII (3:6) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Det sitter i väggarna) Uden for Uppsala bor Martin Cederberg og Salomon Hellman i det, som før var Faringe missionshus. Hvem kan have bygget huset, og stemmer rygterne om, at byboerne forstyrrede møderne, som blev afholdt der? Antikeksperten Rickard Thunér kigger i arkiverne, mens bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg giver køkkenets gamle komfur en passende emhætte.

03:25  

Hvis vægge kunne tale VIII (2:6)
Hvis vægge kunne tale VIII (2:6) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Det sitter i väggarna) Gården Markims Bergby i Vallentuna nord for Stockholm har en bemærkelsesværdig historie, som går langt tilbage. Det er Andreas og Matilda Johanssons slægtsgård, og de beder Rickard Thunér om at finde ledetråde omkring husets historie. Det viser sig at være sværere, end han troede. Bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg sørger for, at der bliver luft mellem etagerne, og hun bygger et nyt trappegelænder til overetagen.

DR2

00:35  

Ondskaben i os II (6:6)
Ondskaben i os II (6:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Devil You Know: New Age Alien Agenda) Sherry Shriner dør af et hjerteanfald i 2018, men de teorier og idéer, som hun promoverede, er stadig i omløb - og hendes følgere holder fortsat fast i deres overbevisning.

01:20  

Storbritannien på sultegrænsen (3:3): Dobbeltjob for at overleve
Storbritannien på sultegrænsen (3:3): Dobbeltjob for at overleve Britisk dokumentarserie fra 2019. (Broke) Lorraine er sygeplejerske og har ikke fået lønforhøjelse i otte år. Med inflation og højere leveomkostninger har hun 1000 pund mindre efter skat, end hun havde i 2010. Og Eryl er tvunget til at forlade sin familie i Wales for at søge arbejde i Liverpool. To huslejer tærer hårdt på den smule, hun tjener som løsarbejder, og for at skaffe lidt ekstra penge, samler hun løv i rundkørsler til at lave julekranse. Vi følger en række britiske familier, der kæmper en daglig kamp for at få økonomien til at hænge sammen.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, HERNING.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0322072457